Gostujoče objave



Gostujoča objava
Digitalizacija, Digitalna preobrazba

Osem vprašanj na temo digitalne transformacije

Digitalna preobrazba je te dni izjemno vroča tema, o kateri mediji in strokovnjaki pišejo praktično vsak dan. Povsem utemeljeno, saj gre za široko področje in izziv, s katerim se sooča vsaka organizacija, Pa si poglejmo, kako digitalna preobrazba vpliva na administracijo v podjetju, kar zanima številne naročnike.

Dimitar Janevski

Gostujoča objava
Digitalizacija

Pomen zakonsko skladnega elektronskega arhiva za zdravstveno dokumentacijo

Z vse bolj digitalno resničnostjo smo v vseh panogah soočeni z nujnostjo digitalizacije elektronskih dokumentov. S tem je nepogrešljiva postala elektronska hramba dokumentov, ki mora biti hkrati tudi zakonsko skladna. To še posebej velja za področje zdravstva, saj imamo opravka z dokumentacijo, ki vsebuje zakonsko varovane občutljive osebne podatke, do katerih smejo dostopati le pooblaščene osebe.

Maja Marušič, Mirjam Kerpan Izak

Gostujoča objava
Digitalizacija, Digitalna preobrazba, Kultura

Vseprisotna organizacija informatike kot ključ za uspešno digitalizacijo

Velika večina podjetij in drugih organizacij zadnje čase izvaja digitalizacijo. Med tem, ko je še do nedavnega veljalo, da se s tem ukvarjajo predvsem interni informatiki in se vodstva podjetij niso zanimala za informatiko, je zadnja leta situacija precej drugačna. Danes se z digitalizacijo ukvarja veliko direktorjev podjetij - v naši raziskavi med velikimi in srednjimi slovenskimi podjetji smo že leta 2017 ugotovili, da je ta delež okrog 50 %, kar je bistveno več kot v predhodni raziskavi pred desetimi leti.

dr. Mojca Indihar Štemberger

Gostujoča objava
Digitalna preobrazba, Kultura

Pomen psihološke varnosti pri digitalni preobrazbi

Pandemija je že trajno spremenila način dela v podjetjih in nekdaj občasno delo od doma je danes stalnica. Podjetja širom po svetu so bila skoraj čez noč prisiljena svojim zaposlenim omogočiti delo od doma. Na veliko se je začelo govoriti o digitalizaciji in v nekaterih podjetjih so jo enačili z nakupom prenosnikov in licenc za Zoom. Kar hitro so ugotovili, da je bil to šele prvi korak in da je pandemija prinesla še veliko večje izzive.

Voranc Kutnik

Gostujoča objava
Skladnost, Digitalizacija, Hramba

Digitalizacija v zdravstvu - zakaj gremo prepočasi?

Moje poslovno življenje je že več lot 30 let povezano z zdravstveno informatiko. Kot čista začetnica sem ravno še ujela 'luknjane kartice', se v poslovnem procesu srečevala s celim spektrom medijev za prenos podatkov in, skupaj z uporabniki rastla, od črno-belih DOS rešitev do modernih tehnologij, izmenjave podatkov med sistemi, podatkov v oblaku, mobilnih aplikacij.

Mirjam Kerpan Izak

Gostujoča objava
Digitalna preobrazba, Kultura

Digitalnost > informatizacija

V svojem prvem življenju sem bil informatik. Razvijal in uvajal sem ERP sisteme. Nato sem postal poslovni analitik - povezovalec poslovnih funkcij in informatike. Sedaj sem že skoraj 10 let raziskovalec poslovnih zakonitosti v digitalni ekonomiji, njihovih vplivov na organizacije in njene kupce. »Nadgradnja« je občutna.

Aleš Štempihar

Gostujoča objava
Digitalizacija, Kultura

Upravljanje sprememb in digitalna strategija

Za uspešno izvajanje digitalne transformacije potrebujemo menedžersko disciplino, imenovano upravljanje sprememb, saj je za pravilno izvajanje preobrazbe to ključno.

Tilen Gorenšek