Digitalna preobrazba



Blog
Digitalizacija, Digitalna preobrazba, HRM

Zavedanje visoko, izvedba zaostaja

Kljub pozitivnemu vplivu, ki ga ima digitalna preobrazba na poslovanje na različnih področjih, še vedno slaba četrtina podjetij z digitalizacijo še ni pričela ali je zaenkrat sploh ne načrtuje.

Nataša Centa

Gostujoča objava
Digitalizacija, Digitalna preobrazba

Osem vprašanj na temo digitalne transformacije

Digitalna preobrazba je te dni izjemno vroča tema, o kateri mediji in strokovnjaki pišejo praktično vsak dan. Povsem utemeljeno, saj gre za široko področje in izziv, s katerim se sooča vsaka organizacija, Pa si poglejmo, kako digitalna preobrazba vpliva na administracijo v podjetju, kar zanima številne naročnike.

Dimitar Janevski

Blog
Digitalizacija, Digitalna preobrazba, Kultura

S klikom do najsodobnejšega digitalnega poslovanja za male in srednje velike

Vpeljava novih digitalnih tehnologij je prednostna naložba in naloga, s katero se trenutno soočajo podjetja po vsem svetu. Za uspešen nastop na trgu je digitalizacija poslovanja danes pravzaprav nujna, ne glede na velikost podjetja. Četudi se na prvi pogled zdi, da imajo mala in srednje velika podjetja specifične izzive pri digitalizaciji poslovanja, pa podrobnejši vpogled pokaže, da pravzaprav potrebujejo enake digitalne rešitve kot veliki, vendar pa imajo za to na voljo bistveno manj virov, tako kadrovskih kot finančnih. Imajo pa na drugi strani praviloma večjo sposobnost prilagajanja, zato so pri vpeljavi sprememb lahko hitrejša in agilnejša.

Tjaša Poljšak

Gostujoča objava
Digitalizacija, Digitalna preobrazba, Kultura

Vseprisotna organizacija informatike kot ključ za uspešno digitalizacijo

Velika večina podjetij in drugih organizacij zadnje čase izvaja digitalizacijo. Med tem, ko je še do nedavnega veljalo, da se s tem ukvarjajo predvsem interni informatiki in se vodstva podjetij niso zanimala za informatiko, je zadnja leta situacija precej drugačna. Danes se z digitalizacijo ukvarja veliko direktorjev podjetij - v naši raziskavi med velikimi in srednjimi slovenskimi podjetji smo že leta 2017 ugotovili, da je ta delež okrog 50 %, kar je bistveno več kot v predhodni raziskavi pred desetimi leti.

dr. Mojca Indihar Štemberger

Blog
Digitalizacija, Digitalna preobrazba

Prilagodljivost naj postane rdeča nit tega časa

Dogajanje, ki smo mu priča v zadnjih dveh letih, je dodobra pretreslo celotno družbo, pravzaprav ves svet. Prineslo je številne spremembe, torej vse tisto, česar se ljudje tako radi otepamo. Vsi raje vztrajamo v poznanem. Vsi smo raje zasidrani v svojem milnem mehurčku, čeprav vemo, da nas izven naše cone udobja čakajo veliki potenciali. A v teh časih je strah pred spremembami ena najslabših popotnic.

Tjaša Poljšak

Blog
Digitalizacija, Digitalna preobrazba

5 gradnikov uspešnega digitalnega poslovanja

Uspeh digitalizacije navznoter, kjer stremimo k ureditvi informacijskega kaosa in večji učinkovitosti poslovanja, ter digitalizacije navzven, osredotočene na izboljševanje izkušnje strank in prilagajanje izzivom digitalne preobrazbe, je pogojen z uspešnostjo uvajanja ključnih gradnikov digitalnega poslovanja.

Ivo Vasev

Gostujoča objava
Digitalna preobrazba, Kultura

Pomen psihološke varnosti pri digitalni preobrazbi

Pandemija je že trajno spremenila način dela v podjetjih in nekdaj občasno delo od doma je danes stalnica. Podjetja širom po svetu so bila skoraj čez noč prisiljena svojim zaposlenim omogočiti delo od doma. Na veliko se je začelo govoriti o digitalizaciji in v nekaterih podjetjih so jo enačili z nakupom prenosnikov in licenc za Zoom. Kar hitro so ugotovili, da je bil to šele prvi korak in da je pandemija prinesla še veliko večje izzive.

Voranc Kutnik

Blog
Digitalizacija, Digitalna preobrazba

Anahronizem parafe v digitalnem poslovanju

Anahronizem je pojav ali dejstvo, ki ni v skladu s časom ali razmerami, v katerih nastopa. Prenašanje ravnanj in pravil iz papirnega v digitalni svet, ne da bi pri tem razmislili o potencialu digitalnega, je na primer anahronizem.

Ivo Vasev

Blog
Digitalizacija, Digitalna preobrazba

Uresničevanje strategije digitalizacije

Organizacijam, ki se odločajo za projekte digitalizacije svetujemo, da se pri iskanju programske podpore osredotočijo na nekaj ključnih lastnosti, med katere kot najpomembnejšo štejemo izbiro digitalne platforme, ki jo postavljamo pred že izdelane namenske aplikacije.

Tjaša Poljšak